Ζητήματα Γονιμότητας Στην Πλευρά Των Ανδρών

Όταν ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να συλλάβει ένα μωρό, οι στατιστικές δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι λίγο πιο πιθανό να είναι από την πλευρά της γυναίκας παρά από τον άνδρα

Αντρική υπογονιμότητα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα των ανδρών, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι η απόφραξη των σωλήνων που μεταφέρουν το σπέρμα. Όπως και στις γυναίκες, αυτή η απόφραξη μπορεί να είναι ιστός ουλής που προκαλείται από χλαμύδια, μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που συχνά δεν έχει συμπτώματα έως ότου γίνει η ζημιά στη γονιμότητα.

Ένα άλλο κοινό πρόβλημα ονομάζεται «κιρσοκήλη». Σε μια μελέτη βρέθηκε στο 14% των ανδρών που ζητούσαν βοήθεια για υπογονιμότητα. Η κιρσοκήλη είναι μια στριμμένη, διευρυμένη κιρσική φλέβα στο συνδετικό καλώδιο των όρχεων. Αυτά βρίσκονται στο ένα πέμπτο όλων των ανδρών και δεν επηρεάζουν πάντα τη γονιμότητα. 

Στην πραγματικότητα, είναι άγνωστο τι αντίκτυπο έχουν, αλλά είναι πιο συχνές στους άνδρες που αναζητούν βοήθεια για τη γονιμότητα από ό, τι στον γενικό ανδρικό πληθυσμό. Η θεραπεία για κιρσοκήλη είναι χειρουργική επέμβαση, η οποία αποφέρει περίπου το ένα τρίτο των ζευγαριών να μείνουν έγκυες εντός του πρώτου έτους μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Η συνήθης παιδική νόσος, η παρωτίτιδα, μπορεί να προκαλέσει μειωμένη γονιμότητα στους άνδρες εάν προσβληθεί μετά την εφηβεία. Άλλες λοιμώξεις, όπως οι αδενικές μολύνσεις, μπορούν να βλάψουν το σπέρμα ή αλλιώς να βλάψουν την κανονική γονιμότητα. Όπως και με τις γυναίκες, η παχυσαρκία θεωρείται ότι επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα των ανδρών. 

Οι παρενέργειες των φαρμάκων και οι χρόνιες ιατρικές παθήσεις είναι δύο άλλες αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας.

Τα άτομα που δεν επηρεάζονται συναισθηματικά, είναι πιθανό να έλκονται περισσότερο σεξουαλικά από τους ανθρώπους, ειδικά μετά την χρήση του Xtrazex.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που δεν επηρεάζονται συναισθηματικά, είναι πιο πιθανό να έλκονται σεξουαλικά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 84% των γυναικών και το 52% των ανδρών έλκονταν περισσότερο σωματικά από ένα άτομο αφού είδαν ένα βίντεο με το να χαμογελά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό ήταν μια ισχυρότερη έλξη όταν είδαν ένα κλιπ στο οποίο το άτομο δεν χαμογελούσε.

Ζητήματα Γονιμότητας Στην Πλευρά Των Ανδρών
Κύλιση προς τα επάνω
Shares