Πώς Συμβάλλει Η Πατρότητα Στην Φυσική Κατάσταση Και Την Υγεία

Όταν μιλάμε για φυσική κατάσταση και υγιεινή ζωή, οι περισσότεροι άνδρες συνήθως σκέφτονται τη στερεότυπη εικόνα ενός άντρα που τρώει μια ισορροπημένη διατροφή, πηγαίνει συχνά στο γυμναστήριο και ασχολείται με αθλητικές δραστηριότητες. 

Εντάξει, αν θέλετε να είστε διαφορετικοί, πιθανότατα θα επιλέξετε γιόγκα, χορό αιθουσών χορού, ξυλουργική ή ακόμη και κεραμική ως μέσο άσκησης, ανακούφισης του άγχους και καταπολέμησης της πλήξης. Αλλά πιθανότατα θα κάνετε πολλά κρυφά όταν θέλετε να κάνετε κάποια μοναδικά πράγματα.

Πατρότητα

Η αλήθεια είναι ότι η ανδρική υγεία δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή ή στην άσκηση ασκήσεων ή αθλητισμού. Γιατί, υπάρχουν και άλλες πτυχές της ζωής ενός άνδρα που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την υγεία του. Δεν είναι περίεργο, η φυσική κατάσταση και η υγιεινή ζωή είναι απαραίτητη για κάθε άνδρα.

Στη σημερινή κοινωνία, τα αρσενικά τείνουν να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους. Αυτό οφείλεται στο πώς ανατρέφονται συνήθως και στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κοινωνικοποιούνται. Τις τελευταίες δεκαετίες, η κοινωνία έχει επικεντρωθεί στη σημασία της αυτο-αγάπης και της αυτο-φροντίδας προκειμένου να το καταπολεμήσει.

Μερικές από αυτές τις αλλαγές μπορούν να φανούν στον εργασιακό χώρο με πρωτοβουλίες όπως το #Metoo που οδήγησε σε πιο ανοιχτό διάλογο σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση σε πολλούς κλάδους. Αυτό βοήθησε τους άνδρες δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους χωρίς να κρίνονται ή να φιμώνονται.

Είναι σημαντικό για τους άνδρες σήμερα να καταλάβουν ότι είναι εντάξει να μην έχουν αυτοπεποίθηση ή αυτοπεποίθηση συνέχεια. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους άντρες που νιώθουν ευάλωτοι μερικές φορές, που νιώθουν θλίψη.

Εάν είστε πατέρας, μπορεί να αναρωτιέστε πώς αυτός ο ρόλος επηρεάζει το σύνολο της φυσικής κατάστασης και της υγιούς ζωής σας. Φυσικά, το να περιμένεις και να έχεις το πρωτότοκο παιδί σου είναι ένα μείγμα ενθουσιασμού, ευτυχίας και ανησυχίας. Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των παιδιών σας αυξάνεται και αρχίζετε να αντιμετωπίζετε τις δύσκολες προκλήσεις της γονικής μέριμνας, πιθανότατα θα δώσετε μια πιο σοβαρή σκέψη στον ρόλο σας ως μπαμπάς. 

Multitasking

Θα πρέπει να κυριαρχήσετε γρήγορα στο multitasking καθώς αλλάζετε πάνες, ταΐζετε τα παιδιά σας, τα παρακολουθείτε καθώς τρέχουν γύρω από το σπίτι ή τα επιπλήττουν όταν γίνονται υπερβολικά άτακτα. Η πατρότητα κάνει καλά ή κακά πράγματα στην υγεία των ανδρών;

Γενικά, η πατρότητα δημιουργεί θετικές αλλαγές σε ολόκληρη την ανδρική υγεία. Αυτό ισχύει σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν είναι παντρεμένοι ή δεν έχουν ακόμη παιδιά. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανύπαντροι δεν είναι εξίσου υγιείς με τους παντρεμένους. 

Πλεονέκτημα

Ωστόσο, το να είσαι πατέρας σου δίνει ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την φυσική κατάσταση και την υγιή ζωή. Στην πραγματικότητα, οι πατέρες που περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους είναι πιο πιθανό να βιώσουν μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση.

Η ευθύνη του να είσαι πατέρας αλλάζει πάντα τον τρόπο ζωής των ανδρών. Δεν εργάζονται πλέον ούτε ζουν για τη σύζυγό τους, αλλά για ολόκληρη την οικογένειά τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αρχίσουν να αφήνουν ανθυγιεινές πρακτικές όπως το κάπνισμα και το ποτό, προκειμένου να δώσουν ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους. Εξάλλου, Η επιθυμία τους να παρακολουθούν και να είναι με τα παιδιά τους καθώς μεγαλώνουν θα τους εμπνεύσουν να διατηρήσουν την υγεία τους και να ζήσουν περισσότερο. 

Εγγόνια

Ως εκ τούτου, θα βρουν περισσότερους λόγους να τρώνε υγιεινά τρόφιμα, να ασκούν τακτικά, να οδηγούν προσεκτικά και να επισκέπτονται τακτικά τον γιατρό τους. Φυσικά, η χαρά των ανδρών διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται όταν αρχίζουν να έχουν εγγόνια. Τα πράγματα συνεχίζουν να γίνονται καλύτερα καθώς μεγαλώνει η οικογένειά τους. Είναι αυτονόητο ότι η φυσική κατάσταση και η υγιεινή ζωή εξακολουθούν να διατηρούνται όταν ένας άντρας γίνεται πατέρας.

Πώς Συμβάλλει Η Πατρότητα Στην Φυσική Κατάσταση Και Την Υγεία
Κύλιση προς τα επάνω
Shares