Οι Άνδρες Πρέπει Να Φροντίζουν Το Δέρμα Τους

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχω βιώσει πολλές περιπτώσεις όταν ένας φίλος μου μπήκε στο μπάνιο μου για να βγει μια κρέμα που είχα αφήσει στο νεροχύτη και με ρώτησε γιατί το χρησιμοποιώ, πώς το εφαρμόζω και τι υποτίθεται ότι κάνει το δέρμα μου. 

Ανδρική περιποίηση δέρματος

Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, άρχισα να γελάω και να σκέφτομαι ότι ο άντρας μου φίλος είχε κάποια θηλυκά χαρακτηριστικά που ήθελε να μου δείξει ρωτώντας μου όλες αυτές τις ερωτήσεις. Όταν το ίδιο ακριβώς περιστατικό επαναλήφθηκε από άλλους, συνειδητοποίησα ότι οι άντρες είναι περίεργοι για το πώς η γυναικεία βιομηχανία καλλυντικών έχει εξελιχθεί σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια και πώς ακριβώς όλα αυτά τα καλλυντικά βοηθούν το δέρμα των γυναικών να παραμείνει νεανικό και φρέσκο.

Τα τελευταία χρόνια, τα ανδρικά περιοδικά εισήγαγαν σελίδες που στα γυναικεία περιοδικά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, παρουσιάζοντας καλλυντικά δέρματος και προσφέρουν συμβουλές στους άνδρες και πώς να φροντίζουν το δέρμα τους. 

Οι συντάκτες ομορφιάς αποκαλύπτουν απλές προσεγγίσεις για την ανδρική περιποίηση και οι άνδρες έχουν καταλάβει τη σημασία της φροντίδας όχι μόνο της ντουλάπας τους, αλλά και του δέρματος τους. Το “φόρεμα για επιτυχία” δεν είναι πια ένας όρος που αντιστοιχεί στο ντύσιμο που ένας άντρας θα επιλέξει να νιώσει άνετα και να κερδίσει την περίπτωσή του, αλλά έχει εξελιχθεί σε έναν γενικό όρο που περιγράφει την κατάσταση του σύγχρονου ανδρικού νου και της τακτικής ομορφιάς που χρησιμοποιείται για να φαίνεσαι αιχμηρός και όμορφος.

Προϊόντα, Συσκευές Και Θεραπείες

Προκειμένου να διατηρήσουν το πλεονέκτημά τους, τα παιδιά όλων των ηλικιών ενδιαφέρονται να φροντίσουν τον εαυτό τους και να απολαύσουν προϊόντα, συσκευές και θεραπείες που βελτιώνουν την εικόνα. Αλλά επειδή είναι ακόμα άνδρες, είναι ανυπόμονοι και λιγότερο πιθανό να κατανοήσουν την έννοια των διαδικασιών συντήρησης. Στην πραγματικότητα προτιμούν να το ξεπεράσουν με ένα σουτ.

Τα σαλόνια ομορφιάς και οι κλινικές μασάζ έχουν επαναφέρει τεχνικές θεραπείας του δέρματος, ειδικά σχεδιασμένες για να καλύψουν τις ανδρικές ανάγκες και οι άντρες δεν ενοχλούνται πλέον με τα πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος που συνήθως μεταφέρει μια γυναίκα σε ένα ταξίδι

Ξεκίνησαν οι ίδιοι κάνοντας τα βασικά, τον καθαρισμό, την προστασία, την ενυδάτωση, το μετά το ξύρισμα και μια εβδομαδιαία θεραπεία κατά της απόφραξης, ενώ οι τηλεοπτικές σειρές και οι διαφημίσεις έχουν ανακαλύψει ένα παρθένο κοινό-στόχο που θέλει να τροφοδοτηθεί με πληροφορίες και να μάθει από τις προηγουμένως ενοχλητικές γυναίκες ειδικοί.

Αν και το δέρμα των ανδρών είναι παχύτερο, ειδικά πάχος περίπου 0,5 mm από τις γυναίκες, είναι επίσης πιο λιπαρό, με μεγαλύτερους εκτεθειμένους πόρους και περισσότερο την τάση να ξεσπά σε ιδρώτα. Έτσι, η χρήση αποσμητικών σαπουνιών απευθείας στο πρόσωπο είναι μια πρακτική που πρέπει να αποφεύγουν οι άνδρες, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα τους και να αφήσουν ένα κολλώδες υπόλειμμα. 

Οι άνδρες θα πρέπει να δοκιμάσουν κάτι αίσθηση που θα αφήσει το δέρμα τους να αισθάνεται φρέσκο ​​και καθαρό. Επιπλέον, για εκείνους τους άντρες που είναι εξαιρετικά τεμπέληδες, προϊόντα πολλαπλών εργασιών για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα θα τους σώσουν πολύτιμα βήματα.

Ενυδάτωση

Σε γενικές γραμμές, εάν είστε άντρας, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ξηρότητα χρειάζονται ενυδάτωση, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ελαφρύτερη φόρμουλα με λοσιόν γέλης που θα είναι χωρίς λάδι και δεν θα προσθέσει λάμψη. Επιπλέον, τα τζελ ματιών λειτουργούν όμορφα για τους άνδρες, αλλά οι πλούσιες κρέμες ματιών που κλειδώνουν την υγρασία μπορούν να κάνουν τα μάτια να φαίνονται πρησμένα. 

Τέλος, το δέρμα που ξυρίζεται σε τακτική βάση έχει πολλά άλλα προβλήματα, όπως κόκκινες προσκρούσεις, εσωτερικές τρίχες και δερμάτινα μπαλώματα. Για αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να θυμάστε ότι τα εγκαύματα ξυραφιών ή οι περικοπές του δέρματος μπορούν να μειωθούν χρησιμοποιώντας ένα καλό καθαριστικό στο ντους, ένα τρίψιμο κάθε δύο ημέρες και μια μαλακτική κρέμα ξυρίσματος με μια αιχμηρή ξυριστική μηχανή.

Φυσικά, η αλλαγή των λεπίδων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι ζωτικής σημασίας. Το πρόβλημα της λάμψης μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας ένα τρίψιμο για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και για ατέλειες και η συμβουλή των συντακτών ομορφιάς είναι για τους άνδρες να χρησιμοποιούν ένα εβδομαδιαίο προϊόν θεραπείας που περιέχει σαλικυλικό οξύ. 

Λάβετε υπόψη ότι η προσθήκη γραφίτη μπορεί να μειώσει το μέγεθος των πόρων, να ελέγξει τις κηλίδες λαδιού και να βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων τριχών, αλλά οτιδήποτε πολύ σκληρό θα απομακρύνει τα αιθέρια έλαια όταν το δέρμα είναι πιο ευάλωτο. 

Ρυτίδες

Συμπερασματικά, η χρήση κρέμας υψηλού SPF για την προστασία της από τα σημάδια του ήλιου και τις πιθανές ρυτίδες, ειδικά στο πρόσωπο, τη μύτη, τα αυτιά και το τριχωτό της κεφαλής θεωρείται απαραίτητη κατά τη διάρκεια των πιο ηλιόλουστων μηνών του έτους. 

Η εντύπωση μου μετά από όλα αυτά είναι ότι οι άντρες σίγουρα λαμβάνουν περισσότερο υπόψη αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη, ενώ η εξοικονόμηση του δέρματος από πιθανές ζημιές έχει γίνει προτεραιότητα.

Οι Άνδρες Πρέπει Να Φροντίζουν Το Δέρμα Τους
Κύλιση προς τα επάνω
Shares