Η Ανατομία Ενός Πέους Με Λίγα Λόγια

Το πέος είναι τόσο περίπλοκο όσο οποιοδήποτε άλλο μέρος του ανθρώπινου σώματος, παρά μια απλώς απατηλή εμφάνιση. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι δύο λειτουργίες του πέους είναι γνωστές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, υπάρχει η τάση να πιστεύουμε ότι όλοι γνωρίζουν ό, τι αξίζει να γνωρίζουν. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα μερικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί ή κάποιες ασαφείς πληροφορίες που κανείς δεν ενοχλεί να θυμηθεί και οι οποίες μπορεί να γίνουν ενδιαφέρουσες σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. 

Ακολουθεί λοιπόν μια γενική περιγραφή του πέους, του οποίου ο στόχος είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση αυτού του οργάνου.

Βασικά, το ανθρώπινο πέος αποτελείται από δύο μέρη: τον άξονα και τη βλεφαρίδα (επίσης γνωστή ως κεφάλι). Ο άξονας δεν είναι μυς όπως έχουν προτείνει ορισμένοι. Είναι κατασκευασμένο από τρεις στήλες ιστού, μία από τις οποίες συνεχίζει προς τα εμπρός για να σχηματίσει τα βλεφαρίδες. Οι τρεις στήλες ονομάζονται Corpus Spongiosus, που σχηματίζει την κάτω πλευρά του πέους και των βλεννογόνων, και Corpora Cavernosa, τα οποία είναι δύο τμήματα ιστού που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στην άνω πλευρά του πέους.

Ο άξονας είναι καλυμμένος στο δέρμα, ενώ η βλεφαρίδα υποστηρίζει την χαλαρά συνδεδεμένη πτυχή του δέρματος που είναι γνωστή ως ακροποσθία. Η ακροποσθία συνδέεται με την κάτω πλευρά του πέους, σε μια περιοχή που ονομάζεται frenum. Και, τέλος, το πέος διασχίζεται από το ένα άκρο στο άλλο από την ουρήθρα. Αυτό το κανάλι χρησιμεύει ως δίοδος τόσο για τα ούρα, που παράγονται στην ουροδόχο κύστη, όσο και για το σπέρμα, που παράγεται στους όρχεις.

Η στύση επιτυγχάνεται γεμίζοντας τα δύο Corpora Cavernosa με αίμα. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα θηλαστικά, οι άνθρωποι δεν έχουν στυτικό οστό και πρέπει να βασίζονται αντ ‘αυτού στην αύξηση του αίματος για να φτάσουν στη στύση. Όταν η στύση προκαλείται από σεξουαλική διέγερση, οι αρτηρίες που φέρνουν αίμα στο πέος διαστέλλονται προκειμένου να αυξηθεί η ροή του αίματος. Το σφουγγάρι Corpora Cavernosa που μοιάζει με σφουγγάρι γεμίζει με αίμα, το οποίο κάνει το πέος άκαμπτο. Οι σκληρότεροι ιστοί συστέλλουν τις φλέβες που μεταφέρουν αίμα μακριά από το πέος προκειμένου να διατηρηθεί η στύση.

Κάθε Αρσενικό Μωρό Γεννιέται Με Ένα Πλήρες Σύνολο Αναπαραγωγικών Οργάνων

Ωστόσο, αυτά τα όργανα δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και παραμένουν έτσι έως ότου το αγόρι εισέλθει στην εφηβεία. Στην εφηβεία, συνήθως μεταξύ 10 και 14 ετών, η υπόφυση αρχίζει να εκκρίνει ορμόνες που προκαλούν τους όρχεις να παράγουν τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που ελέγχει όλα τα σωματικά και πολλά από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τον άνθρωπο.

Η παρουσία του εξασφαλίζει την ανάπτυξη μεγαλύτερων οστών και μεγαλύτερης μυϊκής μάζας στους άνδρες. Είναι επίσης υπεύθυνη για την αύξηση του μεγέθους του πέους και των όρχεων, την εμφάνιση των ηβικών μαλλιών και τον βαθύτερο τόνο της ανδρικής φωνής. Το πέος σταματά να αναπτύσσεται στο τέλος της εφηβείας, το οποίο έρχεται περίπου στην ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν ή να επιταχύνουν την έναρξη ή το τέλος της εφηβείας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι άνδρες μπορεί να παρουσιάσουν ανάπτυξη πέους πέρα ​​από την ηλικία των 18 ετών.

Ένας κοινός αστικός μύθος που σχεδόν όλοι έχουν ακούσει είναι η ιδέα ότι το μέγεθος του πέους συνδέεται με το μέγεθος ενός άλλου μέρους του σώματος. Οι πιο συνηθισμένες εκδόσεις αυτού του μύθου εστιάζουν στο μέγεθος των χεριών, των ποδιών, της μύτης ή του συνολικού ύψους για τον προσδιορισμό του μεγέθους του πέους. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοιος σύνδεσμος. Αν και η ανάπτυξη του πέους στο έμβρυο ελέγχεται από τα ίδια γονίδια με τα άκρα, η ανάπτυξη του πέους κατά την εφηβεία διέπεται εξ ολοκλήρου από την τεστοστερόνη και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα μέρη του σώματος.

Μερικοί Άνδρες Γεννιούνται Με Μεγάλο Πέος

Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός της ζωής του οποίου οι αιτίες εξακολουθούν να είναι ένα μυστήριο για την επιστήμη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του πέους και του μεγέθους του σώματος. Μελέτες που διεξήχθησαν σε νυχτερίδες έχουν δείξει ότι τα σεξουαλικά όργανα και ο εγκέφαλος απαιτούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να αναπτυχθούν. Σε κάποιο σημείο, το αναπτυσσόμενο έμβρυο αποφασίζει αν θέλει μεγαλύτερο εγκέφαλο ή μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Ωστόσο, η επιστήμη εξακολουθεί να χάνει την κατανόηση πώς λαμβάνεται η απόφαση και γιατί.

Σε όλη την ιστορία, η ανθρώπινη ψυχολογία ήταν πάντα εμποτισμένη σε διαφορές μεταξύ των φύλων. Ιστορικά, πιστευόταν ότι οι άνδρες ήταν το ισχυρότερο, πιο λογικό φύλο με τις γυναίκες να είναι το συναισθηματικό και ασθενέστερο φύλο. Αυτή η διάσπαση θεωρείται πλέον ως μια ξεπερασμένη άποψη των σχέσεων των φύλων.

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες μελέτες που έχουν γίνει για την ανδρική ψυχολογία που δείχνουν ότι τα αρσενικά είναι περισσότερο συναισθηματικά παρά λογικά.

Οι άνδρες αποδεικνύεται επίσης ότι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, με ανησυχητικό ρυθμό από ό,τι οι γυναίκες, γεγονός που αποδίδεται στις αυξανόμενες πιέσεις αρρενωπότητας που αντιμετωπίζουν οι άντρες σήμερα, κάτι που δεν υπήρχε ούτε μόλις πριν από έναν αιώνα.

Και, τέλος, μια λέξη για τις ασκήσεις του πέους. Οι ασκήσεις που προωθεί το Xtrazex.com.gr έχουν σχεδιαστεί για να αναγκάζουν τις στήλες του ιστού να επεκταθούν τόσο σε μήκος όσο και σε περίμετρο. Αυτό γίνεται ασκώντας πίεση στον άξονα και βοηθώντας τα κύτταρα που συνθέτουν τους ιστούς να πολλαπλασιαστούν. Προφανώς, ο στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να κάνει το Corpora Cavernosa να κρατά περισσότερο αίμα για να αυξήσει το μέγεθος του όρθιου πέους. Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί σκεπτικιστές, η προσεκτική και συνεχής άσκηση του πέους είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αύξησης του μήκους και της περιφέρειας.

Η Ανατομία Ενός Πέους Με Λίγα Λόγια
Κύλιση προς τα επάνω
Shares